Gelderse toppers bij NK Baanwielrennen in Apeldoorn

APELDOORN – Vanavond verdedigt de Eerbeekse baanwielrenner Elis Ligtlee haar titel op de 500 meter tijdrit bij het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Apeldoorn. De rit is live te volgen via nkbaanwielrennen.nl

Dit weekend strijdt de Nederlandse wielertop in Omnisport Apeldoorn om verschillende Nederlandse titels op de baan. Op het programma staan zowel duur als sprintonderdelen. Zo komen naast Elis Ligtlee ook Kirsten Wild, Theo Bos, Niki Terpstra en Teun Mulder in actie.

Eerder liet Ligtlee al weten dat ze voor de titel gaat en daarna op 3 januari richting Colombia reist voor deelname aan de wereldbeker. Ligtlee is favoriet op de 500 meter. Haar concurrentie komt ook uit Gelderland, Shanne Braspennincx uit Rheden en Yesna Rijkhoff uit Arnhem maken ook kans op medailles.

Right To Play

De organisatie van het NK baanwielrennen in Apeldoorn zal tijdens de nationale titelstrijd geld inzamelen voor Right To Play. Right to Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie dat in 2000 is opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss, die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.

Deze organisatie zorgt er voor dat in 20 landen leraren en jeugdleiders een opleiding krijgen tot coach om zo sport -en spelprogramma’s aan te kunnen bieden aan kinderen. Onder meer in Afrika en AziĆ« maar ook in vluchtelingskampen worden deze projecten door Right To Play opgezet.

Reacties