Ligtlee wint opnieuw bij NK Baanwielrennen in Apeldoorn

APELDOORN – De Eerbeekse baanwielrenner Elis Ligtlee heeft zaterdag met succes haar titel op de 500 meter tijdrit bij het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Apeldoorn verdedigd.

Eerder liet Ligtlee al weten dat ze voor de titel zou gaan. Op 3 januari vertrekt ze dan richting Colombia voor deelname aan de wereldbeker. Ligtlee was favoriet op de 500 meter. Haar concurrentie kwam ook uit Gelderland, Shanne Braspennincx uit Rheden en Yesna Rijkhoff uit Arnhem maakten ook kans op medailles.

Dit weekend strijdt de Nederlandse wielertop in Omnisport Apeldoorn om verschillende Nederlandse titels op de baan. Op het programma staan zowel duur als sprintonderdelen. Zo komen naast Elis Ligtlee ook Kirsten Wild, Theo Bos, Niki Terpstra en Teun Mulder in actie.

Right To Play

De organisatie van het NK baanwielrennen in Apeldoorn zal tijdens de nationale titelstrijd geld inzamelen voor Right To Play. Right to Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie die in 2000 is opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss, die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.

Deze organisatie zorgt er voor dat in 20 landen leraren en jeugdleiders een opleiding krijgen tot coach om zo sport -en spelprogramma’s aan te kunnen bieden aan kinderen. Onder meer in Afrika en AziĆ« maar ook in vluchtelingskampen worden deze projecten door Right To Play opgezet.

Reacties