Wat zijn we ontzettend trots op deze jongeren!

Onder grote belangstelling van hun ouders en collega-scheidsrechters ontvingen dit weekend 11 scheidsrechters van het Jeugdarbitragecorps het Nevobo diploma jeugdscheidsrechter VS2. Terwijl de Nevobo op haar website nog schrijft dat een Jeugdscheidsrechter tussen de 14 en 18 jaar is, hebben jullie laten zien dat leeftijd er niet altijd toe doet. Jullie laten zien dat je door enthousiasme, een flink portie lef, het volgen van workshops, veel te fluiten en steun van je ouders en begeleiding ook al een goede scheidsrechter kunt zijn als je nog geen 14 jaar bent! Van harte gefeliciteerd met je diploma!

Het Jeugdarbitragecorps wordt gevormd door 16 (10 jonger dan 14 jaar) jongeren: Amy Sangers, Annemarieke Klaasen, Bas Pakkert, Dave Sangers, Femke van Embden, Hans Vriend (niet op de foto), Jasmijn de Wit, Julie Wolsink, Kaylee de Frens, Lianne Sonneveld, Marit Heupink, Robin Bussink, Sophia Souki (niet op de foto), Tim Jacobsen, Tim Scholten, Valentin Helsoot en de begeleiders Ilse van Beusekom, Natasja Uiterweerd (niet op 
foto) en Bart jr. en Sr. Bosman. De scheidsrechters floten tijdens de 1e seizoenshelft samen precies 100 jeugdwedstrijden, een aantal seniorenwedstrijden en een groot aantal wedstrijden tijdens mini-ochtenden. 
Vorig seizoen startte SV Dynamo voorzichtig met het Jeugdarbitragecorps. Voorzichtig in aantal, maar zeker niet in enthousiasme en ambitie. De ambitie was om, op korte termijn, een paar jongeren te interesseren om een goede scheidsrechter te worden. Dit wilden we bereiken door opleiding, positief coachen, intensieve begeleiding, betrokkenheid van ouders, bieden van een sociaal veilig klimaat, status van de groep, herkenbaarheid van de groep en een kleine vergoeding.  Dat een ‘paar’ jongeren binnen één jaar er 16 waren, overtrof onze stoutste verwachtingen en een ledenstop voor het corps was nodig om de begeleiding waar te kunnen maken.
 

Reacties