FUSIE TUSSEN CIRCULUS EN BERKEL MILIEU IS ROND

FUSIE TUSSEN CIRCULUS EN BERKEL MILIEU IS ROND
Geplaatst op: 28-12-2014

REGIO – Circulus B.V. en Berkel Milieu N.V. zijn gefuseerd en gaan verder als Circulus-Berkel B.V. De afval-inzamelaars zijn onder meer actief in de gemeenten Apeldoorn, Brockhorst, Brummen en Doesburg.

Nadat alle deelnemende gemeenten met de fusie hadden ingestemd, was de toestemming van de provincie Gelderland en Overijssel de laatste stap die genomen moest worden. Daarvoor kwam eind november het verwachte fiat. Circulus en Berkel Milieu vormen nu juridisch één eenheid. In praktische zin werken de bedrijven overigens al jaren samen. Dat betekent ook dat de fusie geen reorganisatie in zal luiden en ook geen andere personele gevolgen zal hebben. Wel geldt dat de gefuseerde onderneming verder aan slagkracht wint.

De samenwerking begon al in 2001 toen beide bedrijven één en dezelfde directeur kregen: Henk Knip. De aanstelling was het startsein van steeds meer samenwerking op gebieden waar met schaalgrootte voordeel te behalen viel. In 2005 werd de samenwerking officieel bezegeld in een overeenkomst. In feite was dat de opmaat naar de fusie. De bedrijven groeiden naar elkaar toe: in 2008 werden de twee managementteams samengesmeed tot één, waarna integratie van taken volgde. In 2010 volgde de vorming van een personele unie van de Raad van Commissarissen; er was nu één RvC voor beide bedrijven. De feitelijke fusie volgde per 1 december 2014.

Behalve de naam verandert ook de huisstijl. De vertrouwde logo’s en kleuren van Circulus en Berkel Milieu, in de jaren negentig geïntroduceerd, zullen gefaseerd plaats gaan maken voor die van Circulus-Berkel. Het nieuwe logo heeft de vorm van een blad en de naam is in een speciaal gemaakte typografie, waarbij de ‘c’ zo is gemaakt dat het een verwijzing is naar de kringloop. Voor de kleurstelling bosgroen, heidepaars en IJsselblauw is gekozen omdat die aansluiten bij de acht gemeenten in de regio waar Circulus-Berkel voor werkt. Het bestaande wagenpark zal niet worden overgespoten maar wel met het nieuwe logo worden bestickerd. Alleen nieuwe wagens en materieel zullen in de nieuwe huisstijl verschijnen: de cabines behouden daarbij de fabriekskleur wit. Medio januari worden de bewoners van de acht aangesloten gemeenten via advertenties nader over de fusie geïnformeerd.

Reacties