THUISZORGMEDEWERKERS VÉRIAN IN ACTIE TEGEN INTIMIDATIE EN SALARISVERLAGING

De vakbond FNV Zorg en Welzijn nodigt thuiszorgmedewerkers uit om aanwezig te zijn bij de overhandiging van een petitie aan de thuiszorgorganisatie Vérian. De petitie wordt vanmiddag om 14.00 overhandigd aan Klaas Stoter, bestuursvoorzitter van Vérian in Apeldoorn. Dat meldt Abvakabo FNV.

Zorgverleners van Vérian worden zwaar onder druk gezet door hun werkgever. De Gelderse zorgaanbieder wil de thuiszorgfunctie uitkleden en het loon van medewerkers met 20 tot 25 procent verlagen. Daardoor gaan de medewerkers er honderden euro’s per maand op achteruit. De thuiszorgmedewerkers hebben vorige maand samen met FNV Zorg en Welzijn bezwaar gemaakt tegen hun functiewijziging en salarisverlaging. Vérian heeft het recht niet om die door te voeren. De directie reageerde met een brief aan de bezwaarmakers waarin staat dat de ‘dat de werkgelegenheid van iedereen in het geding komt’ als zij niet alsnog akkoord gaan met de salarisverlaging.

‘De medewerkers voelen zich zwaar onder druk gezet door hun werkgever. De zogenaamde keuze die Vérian voorlegt, is salaris inleveren of ontslag. Er is geen enkele onderbouwing voor dit ‘aanbod’ en het getuigt van slecht werkgeverschap,’ aldus onderhandelaar Marian Beldsnijder van FNV Zorg en Welzijn. Vérian heeft in navolging van de brief laten weten met iedere bezwaarmaker een individueel gesprek te willen voeren.

© Nationale Zorggids 

Reacties