Coolen Alterno – Sliedrecht Sport

De volleybalsters van Coolen Alterno hebben in de eredivisie geen vervolg kunnen geven aan de sensationele Challenge Cup-zege tegen de Italiaanse lijstaanvoerder Novara. De Nederlandse landskampioen van 2014 moest zaterdagavond in de eigen Alternohal buigen tegen de kampioen van 2013, Sliedrecht Sport. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. In de beslissende vijfde set behielden de gasten uit Zuid-Holland echter met het kleinst mogelijke verschil de overhand.

Slaagde Coolen Alterno er drie dagen eerder in de Europa Cup-ontmoeting in de Mheenhal in een constant hoog niveau vast te houden, tegen Sliedrecht speelde de titelhouder een wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen. Het eerste speldeel trok de equipe van trainer-coach Wilfried Groothuis overtuigend met 25-18 naar zich toe. In de tweede en derde set waren de Apeldoornse volleybalsters het eventjes helemaal kwijt: 12-25, 16-25. In de vierde set bediende spelverdeelster Joanne van der Noord haar aanvalsters wel weer op de juiste wijze en herpakte Coolen Alterno zich.

Door de afgetekende 25-10 setwinst moest de vijfde set de beslissing brengen. In dit beslissende bedrijf gaven de ploegen elkaar weinig toe. Na de 7-8 bij het wisselen van speelhelft leek de thuisclub aan het langste eind te trekken door in de opslagbeurt van Lotte Leukenhaus van 11-11 naar 13-11 uit te lopen. De Apeldoornse landskampioen slaagde er evenwel niet in de beslissende klap uit te delen en strandde in het zicht van de finish: 14-16.

Woensdag verdedigt Coolen Alterno in de Challenge Cup de 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. Mocht Apeldoorns volleybaltrots erin slagen het wonder te vervolbrengen en de te verwachte hel van Novara te overleven, dan wacht op 4 en 11 maart een dubbele ontmoeting tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Schweriner SC en het Belgische Kieldrecht. De Duitse dames wonnen het eerste duel in Belgiƫ al afgetekend met 3-0.

Na terugkeer uit Italiƫ mag Coolen Alerno aanstaande zaterdag meteen opnieuw vol aan de bak in de eredivisie. In Friesland wacht op 24 januari de lastige uitbeurt bij VC Sneek. (RK)

Reacties