WEDSTRIJD WIE DE MEESTE ZONNEPANELEN HEEFT

Op de VNG-energietop voor lokale bestuurders op19 januari heeft de gemeente Apeldoorn besloten mee te doen met Urk, Kaag en Braassem. Leusden en Landgraaf wie de meeste zonnepanelen op de daken van openbare gebouwen heeft liggen.

Wedstrijd wie de meeste zonnepanelen heeft Job
een deel van de 238 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf Veenderveld

De VNG-Energietop van 19 januari moet een vliegwiel vormen waarbij een groot aantal vooruitstrevende gemeenten hun ambities en kennis ter beschikking stelt aan anderen.

Het klinkt mooi en uitdagend maar het ligt toch wel wat genuanceerder dan deze aanhef in het blad van Binnenlands Bestuur suggereert. Verantwoordelijk VVD-wethouder Yonne Peters van Kaag en Braasem die bij de energietop aanwezig was: ‘een wedstrijd, nee dat is niet afgesproken. We hebben het er wel over gehad hoe we elkaar kunnen vinden in collectiviteit en kennis uitwisseling. Ik heb begrepen dat onze gemeente met de 238 panelen op de gemeentewerf weleens kunnen winnen, maar daar gaat het niet om. Samen met de raad willen we tot een duurzaamheidsprogramma komen. over hoe en wat weten we nog niet, dus om iets toe te zeggen op dit vlak gaat veel te ver, dat kan ik niet.’

de link naar het artikel in het Binnenlands Bestuur is: http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/vng-energietop-er-valt-geld-te-verdienen.

Reacties