Woningbrand Zonnewende met zwaargewonde

APELDOORN – Zaterdagavond 24 januari net voor 22.00 uur is er een woningbrand gemeld aan de Zonnewende in Apeldoorn.

De hulpdiensten waaronder ook de traumahelikopter zijn met spoed onderweg gegaan, de brandweer heeft 1 persoon ernstig verbrand uit de woning gehaald en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt het slachtoffer opgewacht door de traumahelikopter en zal naar Beverwijk gebracht worden.

De buren hadden een feestje toen zij geschreeuw hoorde gingen ze kijken en zagen rook uit de woning komen, ze hebben daarop direct de hulpdiensten gebeld. Volgens de brandweer gaat het om een locatie voor begeleid wonen.

112: Bij aankomst troffen de hulpverleners een hectische situatie aan. Er was brand in de woning, hier ging de brandweer naar binnen. Inmiddels was er ook een ambulance gearriveerd. Even later werd duidelijk dat er een slachtoffer binnen in de woning was. Deze is door de hulpverleners naar buiten gebracht. Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer er slecht aan toe was. De traumahelikopter werd opgeroepen. Bij het Omnisport in Apeldoorn zou de ambulance de traumahelikopter opwachten. Nadat de ambulance bij het Omnisport ter plaatse was, is deze vrijwel meteen weer vertrokken. Waarom deze niet heeft gewacht tot de traumahelikopter ter plaatse was, is onduidelijk. Hoe de woningbrand is ontstaan is niet duidelijk.

Reacties