Zo herkent u datingfraude

Anouk Vrelink (55) uit Apeldoorn schaamt zich er nog steeds voor. In februari 2013 schreef ze zich in op de bekende en gerenommeerde datingsite Relatieplanet. Stiekem, want ze was op dat moment nog getrouwd. De Apeldoornse: “Ik kon voor mijn gevoel niet anders. Mijn man zag mij niet meer staan. Ik was labiel en hunkerde naar liefde en aandacht.”

 

Ze kon haar geluk niet op toen ze online een leuke Canadees ontmoette. Hij heette Tom en zag er goed uit. Hij stuurde haar veel leuke foto’s van zichzelf en van familie en vrienden. En het belangrijkste: hij vond haar helemaal geweldig. Ze voerden eindeloze chat- en telefoon­gesprekken en voor ze het wist, was ze hopeloos verliefd.

Tijdelijke geldnood

Maar toen kwam de eerste kink in de kabel. De Canadees vroeg haar een cheque te innen, omdat hem dat tijdens een zakenreis zelf niet lukte. Ze vertrouwde hem volledig en maakte direct 1500 euro naar hem over. Hij zei immers dat hetzelfde bedrag op de cheque voor haar was. Vrelink ontdekte al snel dat het document vals was. “Het kwam op dat moment niet in mij op dat hij de boel bedonderde. Ik dacht juist dat iemand hem had belazerd.”

Lees verder >>> 28 Januari 2015 Judith van Ruiten

Reacties