Deelnemers Midwintermarathon moeten zich warm aankleden

Rob Kruitbosch
Pakken zich donkere wolken samen boven de 42e Midwinter Marathon? Voor het recordaantal van 13.701 lopers dat zondag op de Loolaan van start gaat, dreigt het extra afzien te worden. De weersvoorspellingen voor de komende dagen beloven weinig goeds. Het vooruitzicht van sneeuw, opgevroren weggedeelten en gevoelstemperaturen van ruim onder het vriespunt betekent dat de deelnemers aan de Apeldoornse hardloopklassieker zich hoe dan ook warm aan moeten kleden.
runnersworld-300x89
Wordt het weer voor winterbanden en sneeuwkettingen? Sneeuwt de Midwintermarathon onder? Lopen de lopers het risico zich op glad ijs te begeven? Afgaande op de voorspellingen van de afgelopen dagen had dat maar zo eens gekund. Inmiddels stellen weersites hun verwachtingen en prognoses voor de laatste januaridag en de eerste februaridag alweer enigszins ten gunste van de het loopevenement in Apeldoorn bij. Niets is immers zo onbestendig als het weer…Voorspelde Weerplaza.nl dinsdag en woensdag sneeuwval voor het komend weekend, donderdagochtend waren de verwachtingen voor 1 februari, de dag van de Midwintermarathon, bijgesteld naar natte sneeuw en opklaringen. Frisjes wordt het daarentegen wel met een verwachte maximum temperatuur van 4 graden en een minimum van net onder het vriespunt. Een noordwestelijke wind, kracht vier, maakt het er met een gevoelstemperatuur van – 5 graden niet bepaald behaaglijk op voor de deelnemers. Volgens de laatste waarnemingen van Weerplaza.nl krijgt Apeldoorn nu pas na het weekend te maken met sneeuwval.Weer.nl stelt hardlopend Apeldoorn voor zaterdag wel lichte sneeuw in het vooruitzicht, voor zondag voorziet de MeteoGroup zwaar bewolkt weer met temperaturen die kunnen oplopen van iets onder het vriespunt tot 5 graden.

Of wedstrijden in het amateurvoetbal in Apeldoorn en omgeving komend weekend doorgang kunnen vinden, lijkt wederom twijfelachtig. De gesteldheid van grasvelden zal er bij aanhoudende neerslag niet beter op worden. De bespeelbaarheid van kunstgrasvelden zal in belangrijke mate afhangen van of het al dan niet gaat sneeuwen.

runnersworld-300x89

Reacties