Oppermachtig Coolen Alterno in sneltreinvaart klaar met Irmato/VC Weert

https://www.youtube.com/watch?v=T-civO_k1XU

De volleybalsters van Coolen Alterno maakten zaterdagmiddag korte metten met Irmato/VC Weert. Binnen een uur stuurde de regerend landskampioen de landskampioen van 2011 in sneltreinvaart terug naar Limburg. De thuisploeg, die enkel in het eerste bedrijf in de sterkste samenstelling opereerde, hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de zwakke opponent van zich af te schudden. De setstanden 25-8, 25-13, 25-14 zeiden alles over het enorme krachts- en klasseverschil tussen beide teams.

Het grote spandoek met de tekst ´Never surrender´, dat een Weertse supporter annex trommelaar had opgehangen aan een van de muren van de Alternohal, getuigde van veel huisvlijt. Helaas voor de gasten was het fraaie doek ook het enige waarmee de in verval geraakte volleybalgrootmacht uit Midden-Limburg in de Alternohal zich onderscheidde. Alle krijgslustige woorden op het spandoek ten spijt moest de hekkensluiter van de eredivisie de witte vlag al razendsnel hijsen. De ongelijke strijd begon om 17.00 uur, een uurtje later konden de dames uit Weert zich al weer opmaken voor de lange thuisreis.

Voor Coolen Alterno betekende het tussendoortje met Weert alweer de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. De selectie van trainer Wilfried Groothuis mag zich in de vijf uitduels die de komende weken volgen tegen Zwolle (5 februari), Set Up ’65 (8 februari), Sliedrecht Sport (11 februari), Talentteam Papendal (15 februari) en VC Sneek (n.n.b.) een zo gunstig mogelijke uitgangspositie zien te verschaffen voor de start van de kampioenspoule.

Vanaf 26 februari maken de zes hoogst geëindigde teams van de eredivisie uit welke twee clubs in april de finale play-off om de landstitel gaan betwisten. Voor Coolen Alterno begin het seizoen dan pas echt. De titelverdediger kan zich vanaf dan ook gaan opmaken voor de serieuze tegenstand die zaterdagavond ontbrak. (RK)

Reacties

Cookieinstellingen