Draisma Dynamo heeft handen vol aan Rotterdammers

Apeldoornse volleyballers nestelen zich door zege steviger op derde plek

Met de eindstreep van de reguliere competitie in zicht hebben de volleyballers van Draisma Dynamo zich wat steviger op de derde plaats van de eredivisieranglijst genesteld. De Apeldoorners rekenden zaterdagavond in Omnisport weliswaar met 3-0 af ARBO Rotterdam/Fusion, maar dat ging alles behalve vanzelf. De mannen van trainer Jorg Radstake hadden de handen meer dan vol aan de uiterst taaie nummer voorlaatst van de eredivisie.

De Rotterdammers, die eerder dit seizoen in eigen huis al twee sets afsnoepten van Draisma Dynamo, verkochten ook in Apeldoorn de huid zo duur mogelijk. In alle drie de sets moest de thuisploeg een achterstand ongedaan maken alvorens ze de winst naar zich toe kon trekken. Het eerste bedrijf besliste Draisma Dynamo met 26-24 in z´n voordeel. In de eindfase van de tweede set knokte ARBO Rotterdam/Fusion zich terug tot 24-23 alvorens Bas Swinkels op rechtsvoor het beslissende punt binnensloeg: 25-23.

Zelfs met een 2-0 achterstand gaf de tegenstander uit Zuid-Holland zich niet zomaar gewonnen. Freek de Weijer mocht bij Draisma Dynamo Bart van Garderen aflossen op de spelverdelerspositie. Bij een 13-16 achterstand wisselde Radstake zijn eerste spelverdeler toch maar weer terug. Pas bij een servicebeurt van Mats Kruiswijk kwam de favoriet langszij. Met 25-22 moesten de gasten uit Rotterdam uiteindelijk buigen.

Woensdagavond staat voor Draisma Dynamo alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. Om 20.00 uur treedt de equipe van Radstake dan aan tegen Rivo Rijssen (RK)

Reacties