Temperaturen gaan omhoog

Het weer is geen dag hetzelfde en soms zijn er duidelijke veranderingen waar te nemen. Na een week met vorst en winterse neerslag, gaan we nu een overwegend droge periode tegemoet met iets hogere temperaturen, meldt Weeronline.

Zondag winnen opklaringen terrein en is het meest droog. Hier en daar breekt de zon even door. De temperatuur stijgt naar 5 graden in het oosten en 7 aan zee. Ondanks de windafname blijft het gevoelig fris.

Zondagavond neemt de bewolking weer wat toe en vannacht is het overwegend bewolkt. Naast bewolking krijgen we ook met wat lichte regen of motregen te maken. De temperatuur daalt in de avond naar 1 graad in het oosten en 4 aan zee om in de nacht weer wat op te lopen.

Maandag verloopt de dag grijs met van tijd tot tijd wat regen of motregen. De dag scoort dan ook een onvoldoende of net een krappe 6. Het wordt gemiddeld 7 graden bij een matige tot krachtige noordwestenwind.

Ook dinsdag kijken we een groot deel van de dag tegen een grijze wolkendeken aan en kan er af en toe wat neerslag vallen, wel wat minder frequent dan op maandag. De temperatuur komt overdag op een graad of 7 te liggen.

Regen

De rest van de werkweek krijgen we de zon iets vaker te zien en is de kans op neerslag klein, misschien in het noorden af en toe een druppel. De temperatuur ligt overdag rond 7 graden en in de nachtelijke uren koelt het af tot rond het vriespunt. In het weekend weer meer wolken en tijdelijk kans op een beetje regen of motregen.

Reacties