Sintnicolaas verdedigt nationale titel op zevenkamp

Met het afbreken van de tenten het Fed Cup-tenniscircus maakt Omnisport zich op voor drie weekenden indooratletiek. Deze maand komen ´s lands beste atleten naar Apeldoorn om te strijden om de nationale titels. De reeks NK’s begint op 14 en 15 februari met de titelstrijd bij de meerkampers en de Masters. Een week later gaat de crème de la crème van de vaderlandse atletiek op medaillejacht bij het Nederlands kampioenschap voor senioren. Op de laatste dag van februari en de eerste dag van maart sluiten de meest talentvolle junioren van ons land de atletiekmaand op passende wijze af.

Komend weekend is het Apeldoornse sportpaleis alweer voor de zevende keer het strijdtoneel van het NK meerkamp. Zowel de mannen en vrouwen als junioren A en B (jongens en meisjes) komen in actie. Apeldoorns sportman van het jaar en Nederlands beste atleet van 2014 Eelco Sintnicolaas geldt zaterdag en zondag op de zevenkamp als de grote favoriet. Een jaar geleden behaalde de AV ’34-atleet de overwinning met 6242 punten. Sintnicolaas kan op het NK zijn vorm testen met het oog op het aanstaande Europees indoorkampioenschap in Praag. In de Tsjechische hoofdstad verdedigt de regerend Europees kampioen over drieënhalve week eveneens zijn titel.

Namens het Apeldoornse AV ’34 zijn op de zevenkamp bij de mannen ook Bas Markies en Adrian Samam aangemeld. Op de vijfkamp bij de vrouwen gaat Myrte Goor van Sprint proberen haar titel te prolongeren. Lieke van den Brink en Maureen Rots doen namens AV ’34 mee. De wedstrijden beginnen zowel op zaterdag als zondag om 10.30 uur.

Behalve de meerkampers strijden zaterdag en zondag ook de Masters om hun nationale titels.

De complete wedstrijdprogramma’s zijn te vinden op www.nkindoor.nl.

Reacties