Huiskes Mode en Dekker Mannenmode verhuizen voor een half jaar naar de Dorpsstraat 16

Bron: Voorster Nieuws

TWELLO. – Al twaalf jaar zijn Jeroen en Ria Rijks bezig met het nieuwbouwproject en er zijn in al die jaren al diverse plannen ontworpen. Nu is het dan eindelijk zover en starten ze begin maart met de sloop van de huidige winkels op de hoek van de Ghentstraat/ Dorpsstraat . Aansluitend start dan de nieuwbouw van 4 winkelunits en een appartement.

Jeroen en Ria zijn content met de ontwerpen die Bessels voor hen heeft gemaakt en dat het nu eindelijk zover is dat ze kunnen gaan beginnen. Half februari gaan Huiskes Mode en Dekker Mannenmode voor een half jaar verhuizen naar de Dorpsstraat 16 (naast Frendz for your hair). De laatste dagen voor de verhuizing is er nog een grote uitverkoop met ‘Stapelkortingen tot wel 80 %’ zodat ze niet de hele collectie hoeven te verhuizen!

Zuivelhoeve

Wanneer de bouw eind augustus klaar is komt de nieuwe winkel van Huiskes Mode aan de van Ghentstraat terug en Dekker Mannenmode vestigt zich aan de Dorpsstraat. De beide winkels lopen dan aan de achterkant in elkaar over waardoor klanten gemakkelijk van de ene naar de andere winkel kunnen lopen.

Op de hoek van de Ghentstraat/Dorpsstraat wordt een winkel van de ‘Zuivelhoeve’ gevestigd. De Zuivelhoeve is een keten waar ze zuivel, kaas en noten verkopen. Dit is, volgens Jeroen en Ria, een mooi aanvulling op het winkelbestand in Twello. De laatste unit aan de Dorpsstraat is nog niet verhuurd maar  ze hebben er alle vertrouwen in dat ze die voor het einde van de bouw nog wel kunnen verhuren.

Vier winkelunits en woning

Het project omvat vier winkelunits en een woning op de eerste verdieping. Om het project qua schaal goed in te passen in het centrum van Twello is het aan het Dorpsplein opgedeeld in drie verschillende volumes.

De drie units aan het Dorpsplein worden uitgevoerd in baksteen en voorzien van een kap. Door te variëren in kleur, hoogte en kaprichting krijgen ze ieder een eigen karakter. Door het toevoegen van een extra verdieping wordt het plein versterkt.

De unit aan de Van Ghentstraat heeft geen kap en wordt uitgevoerd in stucwerk. Achter deze gevel bevindt zich de daktuin van de woning. De woning richt zich vooral op het Dorpsplein met een klein doorkijkje de Van Ghentstraat in. De balustraden van de woning worden gemaakt van staalplaat met daaruit gesneden een bomenstructuur. De bomen verwijzen naar de betekenis en het wapen van Twello.

Het wordt een heel mooi nieuwbouw project op een prominente locatie in het hart van het centrum. Een nieuwe aanwinst met de komst van de Zuivelhoeve en de nog te verhuren unit voor het winkelbestand in Twello!

Foto: De nieuwe winkel aan de van Ghentstraat.

Cookieinstellingen