Coolen Alterno sluit reguliere competitie moeizaam af

https://www.youtube.com/watch?v=kNwdTI76byo

De vijfde uitwedstrijd binnen elf dagen tijd was zeker niet Coolen Alterno’s beste. ‘s Lands sterkste volleybalploeg van 2014 was op sportcentrum Valkenhuizen niet helemaal bij de les. Het Talentteam Papendal, normaal gesproken kanonnenvoer, liet de Apeldoornsen onnodig zweten. Vrijuit spelend bezorgden de Arnhemse talenten de favoriet overwerk. Het moest bij Coolen Alterno letterlijk uit de tenen komen om in de beslissende vijfde set de winst veilig te stellen. Maar op het moment dat het er op aan kwam, kon het ineens wel, en schakelden de Alternodames de knop nog één keer om en een noodzakelijk tandje bij. Dit resulteerde in een afgetekende 7-15 zege.

Wanneer de gasten de juiste instelling eerder hadden kunnen opbrengen, dan hadden ze zich het extra werk kunnen besparen. In de voorafgaande sets ging evenwel te veel te mis aan de Apeldoornse kant van het net. Coolen Alterno speelde bij fasen slordig, de juiste afstemming ontbrak. De foutenlast lag te hoog, de servedruk te laag. En doordat het bij Coolen Alterno niet liep zoals zou moeten, nam het geloof bij de talenten toe.

In het eerste speldeel brandde er nog weinig aan: 18-25. Vanaf de tweede set sloeg de gemakzucht toe. Het inbrengen van aanvoerster Kathy Bonsen en eerste spelverdeelster Lisette Stindt kon een 25-18 zege voor het Talentteam niet meer verhinderen. In set nummer drie herstelde Coolen Alterno zich met 18-25 enigszins, het zakte aansluitend weer ver terug. Aldus moest er na het 25-21 verlies in de vierde periode een ‘verlenging’ aan te pas komen. Pas toen vonden Bonsen c.s. het welletjes en stelden zij definitief orde op zaken.

In het weekend van 26 februari gaat de zogenaamde kampioenspoule van start. De zes sterkste teams uit de eredivisie werken vanaf dan een hele competitie (thuis- en uitwedstrijd) af. De beste twee maken in april in een best-of-five-serie onderling uit wie Coolen Alterno opvolgt als landskampioen. Willen de Apeldoornse volleybalsters hun titel prolongeren, dan zullen ze de komende periode moeten afrekenen met Sliedrecht Sport, VC Sneek, Peelpush, Springendal Set-Up ’65 en Eurosped TVT. (RK)

Reacties