Eelco Sintnicolaas verovert vijfde indoortitel

Eelco Sintnicolaas heeft zondag in Apeldoorn de Nederlandse indoortitel op de zevenkamp veroverd, zijn vijfde. De allroundatleet had na vier onderdelen maar een kleine voorsprong op belangrijkste concurrent Pieter Braun. Hij bouwde die zondag op de 60 meter horden (8,01) en het polsstokhoogspringen (5,20) uit tot een acceptabele marge.

Sintnicolaas, in voorbereiding op de EK indoor van volgende maand in Praag, hield op de afsluitende 1000 meter met 2.44,25 de schade beperkt. Hij kwam uit op een totaal van 5892 punten, ruim onder zijn Nederlandse record (6372). De talentvolle Braun werd met 5837 tweede, voor Menno Vloon (5661).

Sophie Klumper werd nationaal kampioene op de vijfkamp met 3937 punten. De toppers Nadine Broersen en Anouk Vetter deden niet mee in het Omnisport.

Bron en Foto DVHN

________________

De meerkampheldinnen uit #Breda! Links@annevdwiel (59) en @mykevandewiel (60) en rechts@nelevandenbroek (46). Vandaag bij de #NKindoor.@av.sprint, organisator outdoor #NKJ, is stiekem toch wel heel trots op deze ladies!#meerkamp #apeldoorn #omnisport

Reacties