Nederlands Kampioenschap indooratletiek in Apeldoorn

Komend weekend vindt het Nederlands Kampioenschap indooratletiek plaats in Apeldoorn. Bij dit kampioenschap komen wereldtoppers als tweevoudig Europees kampioene op de sprint Dafne Schippers, wereldindoorkampioene op de vijfkamp Nadine Broersen en ’s werelds beste én Europees kampioene op de 1500 meter Sifan Hassan in actie. In hun kielzog komen honderden atleten uit heel Nederland bijeen om te strijden om de medailles op 24 onderdelen.

Dit jaar doen er 10 atleten mee met Twentse binding. De grootste kanshebber voor eremetaal is René Stokvis uit Enschede. De hardloper heeft al verschillende nationale medailles en is de titelverdediger op de 1500 meter.

Haaksbergen is vertegenwoordigd met Frank Wouda. De renner uit Goor komt uit voor AV Haaksbergen. De 60 meter horden is het domein Frank Wouda én van Lars van der Pluym uit Hengelo. Met name van der Pluym laat in de training veel progressie zien en kan nog wel eens gaan verrassen. Voor Wouda is het dit jaar de eerste keer dat hij met het NK mee mag doen en dit is dan ook zeker iemand om in de gaten te houden.

Bron: RTV Sternet

Reacties