Vlaamse delegatie bezoekt Sprenkelaarshof

Vrijdag 20 februari bezocht een groep van 14 bestuurders, initiatiefnemers, beleidsmedewerkers en architecten in de zorg uit Vlaanderen Sprenkelaarshof. In Sprenkelaarshof (gebouwen Heerenhof en Pachterserf) biedt Zorggroep Apeldoorn en omstreken verpleeghuiszorg aan mensen met een chronische lichamelijke aandoening in hun eigen appartement én kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

 

Het bezoek aan Sprenkelaarshof is onderdeel van een studiereis innovatie in wonen en zorg door Nederland, waarbij leren van innovatieve praktijkvoorbeelden in zorgontwikkeling het belangrijkste is. Mientje Kars, Afdelingscoördinator van Heerenhof: “Het was een prettig bezoek, het is leuk om te zien hoe ons zorgconcept door hen werd gewaardeerd en we hopen natuurlijk dat dit navolging krijgt.”

 

Het is de bedoeling dat de tweede helft van het jaar een Nederlandse delegatie in België een studiereis gaat maken om te leren van de verschillende oplossingen in verschillende contexten om deze te vertalen naar de eigen opgave.

Reacties