Provincie Gelderland trekt 5 miljoen euro uit voor de “Giro”

Gelderland heeft 5 miljoen euro uitgetrokken voor de organisatie van de start van de Ronde van Italië in mei 2016. Als de Italiaanse organisatie deze zomer toch voor een andere startlocatie kiest, zal de provincie het geld besteden aan de breedtesport.

Onder die voorwaarde hebben Provinciale Staten gisteren ingestemd met de miljoenensteun voor het binnenhalen van het grootste wielerevenement ter wereld na de Ronde van Frankrijk.RCS Sport Events uit Milaan is eigenaar van de Ronde van Italië, beter bekend als de Giro d’Italia. Deze organisatie besluit naar verwachting uiterlijk op 1 september of Gelderland de eerste drie dagen van de wielerronde krijgt. Maar er moet volgens de provincie nu al hard worden gewerkt om het grote evenement rond Hemelvaart volgend jaar mogelijk te maken. De hele organisatie gaat naar schatting 11,3 miljoen euro kosten.
Apeldoorn
De Ronde van Italië gaat volgens de plannen van de provincie van start in Apeldoorn. Daar hebben ook de ploegenpresentatie en de medische keuring plaats. In de dagen daarna zijn Arnhem en Nijmegen start- en finishplaats. De drie steden hebben eerder deze maand besloten om elk 350.000 euro bij te dragen aan de organisatie. Het ministerie van Sport trekt 2,5 miljoen euro uit, maar pas als vaststaat dat de Giro inderdaad naar Nederland komt. De rest van het geld moet opgebracht worden door sponsoring en crowdfunding.Gelderland heeft allerlei evenementen rond het wielerspektakel in petto. Er komt een toertocht over de Giroparcoursen en er zijn plannen voor een Giro Gay en een Giro Beperkt voor gehandicapten. Ook zijn een Italiaans literair festival, Italiaanse themaweken in musea en filmhuizen en een culinair programma in de maak.Bron AD.nl

Lees ook

Reacties

Cookieinstellingen