Armzalig Blauwen-team kan vrije val ook tegen Vierhouten ’82 niet stoppen

AGOVV lijkt hard op weg naar de vierde klasse Ondanks het fletse februarizonnetje beleefden de toeschouwers – voor zover AGOVV-gezind – zaterdag een alles behalve aangename middag op sportpark Berg en Bos. Deels kwam dat door de koude wind die vrij spel had. Van wat de spelers van AGOVV er tegen Vierhouten ’82 van bakten, kreeg de Blauwen-aanhang het ook niet bepaald warm. Verre van dat. Na een kansloze 0-3 nederlaag, ofwel de de tiende competitiewedstrijd zonder zege, moeten de Blauwen langzaam aan serieus gaan vrezen voor degradatie naar de vierde klasse. Onder toeziend oog van toekomstig coach Jerry Cooke hield de dramatische serie van de Blauwen aan. Kon trainer Fred van Zutphen voor de winterpauze het gemis van topscorer Yuri Brentjens nog als excuus aanvoeren, mét Brentjens in de punt van de aanval is er nauwelijks sprake van beterschap.

Van Zutphen had zaterdagmiddag op elke positie spelers staan die over meer kwaliteiten beschikken dan wat Gerrit Visch bij Vierhouten ’82 op de been kan brengen. Toch mocht de thuisploeg blij zijn dat de schade niet nóg hoger uitviel dan de 0-3 die nu na 90 armzalige minuten op het scorebord stond. Een tegenstander zonder de technische beperkingen van het povere Vierhouten ’82, had AGOVV ongetwijfeld nog véél meer pijn gedaan. AGOVV begon helemaal niet zo slecht aan het duel. In het eerste kwartier liet het Blauwen-gezelschap de bal lekker lopen en zette ze de gasten vast op eigen helft. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de thuisploeg het veldoverwicht in doelpunten zou gaan omzetten.

Die goal viel ook, maar aan de andere kant van het veld. Het eerste schot dat Patrick de Haas kreeg te verwerken, was meteen raak: 0-1 na zeventien minuten. De mentaal toch al niet bijster sterke AGOVV’ers vonden niet de veerkracht zich over deze klap te heen zetten. Bij een gelijkmaker kwamen ze nooit in de buurt. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Vierhouten ’82 de score zelfs. In de 66e minuut kreeg AGOVV de gelegenheid om de spanning enigszins terug te brengen.

Zelfs dat lukte niet. Ramon Wickerhoff kreeg de bal vanaf de penaltystip niet langs de Vierhoutense goalie. In plaats van 1-2 werd het 0-3 door Stefan Bouw. En alsof dat nog niet genoeg was, moesten de Apeldoorners ook nog eens met tien man verder na een rode kaart voor Tim Schuitert. De officiële speeltijd was al verstreken toen ook Vierhouten ’82 een strafschop miste, waardoor in elk geval op dat vlak de score in evenwicht bleef. Door de nieuwe nederlaag is AGOVV gezakt naar de elfde plaats. Komend weekend krijgt de kwakkelende equipe van Van Zutphen tegen Sportclub Teuge de zoveelste kans de vrije val richting vierde klasse alsnog een halt toe te roepen. (RK)