Eelco Sintnicolaas wil EK-titel prolongeren.

APELDOORN – Atleet Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn gaat komende week op het EK Indoor in Praag proberen zijn titel op de meerkamp te prolongeren.

“Ik ga naar Praag om mijn titel te verdedigen. Ik heb een goede winter gedraaid. Twee jaar terug ging ik erheen als huizenhoge favoriet. Toen had ik de beste prestatie ter wereld neergezet en kon ik eigenlijk alleen maar verliezen. Nu heb ik nog geen topscore neergezet, dus misschien word ik niet als de favoriet gezien.”

“Dit toernooi is belangrijk en ik wil graag mijn titel verdedigen, maar het betekent niet alles voor me. Medailles winnen is natuurlijk mooi, maar Rio staat in grotere letters in mijn agenda voor volgend jaar. In de aanloop daarheen wil ik absoluut geen risico’s lopen.”

Op het vorige EK at Sintnicolaas op het essentiële moment een brownie. “Die at ik toen voor de duizend meter, maar dat heb ik vooral verteld om te laten zien hoe ontspannen ik was.  Dat is wel een mooi verhaal geworden. Maar zonder brownie moet het ook kunnen. Ik weet niet of ze die in Praag ook hebben, anders gaat het wel mee, denk ik.”

Reacties

Cookieinstellingen