VIERING 70 JAAR BEVRIJDING BEEKBERGEN, LIEREN EN OOSTERHUIZEN

VIERING 70 JAAR BEVRIJDING BEEKBERGEN, LIEREN EN OOSTERHUIZEN

BEEKBERGEN – Het bevrijdingscomité Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen heeft het programma voor de viering van 70-jaar bevrijding van deze dorpen zo goed als rond.

Op 16 april is om 9.00 uur de herdenking van Oosterhuizen door de basisschool,
op 17 april is om 9.00 uur de herdenking van de drie dorpen bij het monument in Lieren om met medewerking van The 48e Highlanders of Holland, de basisschool Prinses Juliana en de inwoners van de dorpen. Om 19.30 uur is de herdenking ook voor iedereen met medewerking van The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums, sprekers en The Old Army Cars met hun legervoertuigen.
Op zaterdag 18 april is de viering van de bevrijding en zal om 10.00 uur geopend worden door mr. Fred de Graaf, oud burgemeester van Apeldoorn. Dit zal gebeuren bij de Boerderij aan de Tullekensmolenweg in Beekbergen. Hier zullen een expositie, foto’s en films tentoon gesteld worden vanaf 1985 tot heden. Over de versieringen en de enorme mooie en grote optochten.
Om 11.00 uur zullen The Old Army Cars vertrekken voor een rondrit door de dorpen langs de drie monumenten die er zijn en daar bekeken door genodigden en The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums en hopelijk veel aanwezigen uit de dorpen en elders.

Na terugkomst zal er, zoals traditie geworden is, boerenkool met worst geserveerd worden. Eerst voor genodigden en daarna voor iedereen, zolang de voorraad strekt. Vanaf 14.30 zullen op het buitenpodium het vrouwenkoor Regenboog uit Oosterhuizen, Ancona accordeonvereniging, PJB muziekvereniging, City of Apeldoorn Pipes and Drums en Oosterhuuzens dialectkoor gaan optreden. Om 17.00 uur is het einde van de feesten Bron Regiobode online

Reacties