Programma Bluescafe dit weekend

Vrijdag 20 maart THE CAPTAIN
Onder de naam THE CAPTAIN http://www.thecaptain.nl opereren vier musici, die rootsrock hoog in het vaandel hebben staan. De muzikale missie heeft tot nu toe vier albums en gunstige kritieken opgeleverd. Vergelijkingen worden gemaakt met Tom Waits, Neil Young, Robert Johnson, J.J. Cale en Captain Beefheart.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 21 maart THE BINTANGS
THE BINTANGS http://www.bintangs.nl/ 50 jaar Nederlandse pop muziek en de Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Dat maakt ze de langst bestaande, nog altijd spelende en platen makende rock band in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld.De Bintangs bestaan uit: Frank Kraaijeveld (zang, bas), Dagomar Jansen (zang, mondharmonica, gitaren),Maarten Ibelings (gitaren) en Gerben Ibelings (drums).
Live blijven de Bintangs een unicum: rauw, strak, vol overgave en high energy!

2011 is het jaar waarin de Bintangs het 50-jarig bestaan vierden met een dampend optreden in een bomvol Paradiso. Met gasten als Rinus Gerritsen op bas, Rob Kruisman op sax en Marc Ibelings op zang en mondorgel wordt het publiek getrakteerd op een indrukwekkend avondje Bintangs waarbij ook het Blues on the Ceiling project met Aad Hooft en Jan Wijte een verdiende plaats krijgt.
Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de presentatie van de nieuwe live-cd Fifty-Fifty met daarop nummers die niet eerder op een live-cd of LP verschenen zijn en met drie nieuwe nummers. Daarnaast ook nog een documentaire dvd en een ouderwetse vinyl LP. En of dat nog niet genoeg is het prachtige boek van de hand van Frank Kraaijeveld dat in 50 verhalen de belevenissen van een rockband on the road vertelt. Het mooi vormgegeven boek krijgt in de literaire bijlage van De Volkskrant dan ook een hoge waardering.
En na de 50ste verjaardag? Gaan de Bintangs gewoon door met datgene waar ze goed in zijn: zalen en festivals platspelen met hun niets en niemand ontziende Hoogovenrock!
Aanvang 22.00 uur entree 15,- Bron Apeldoorn Direct

Reacties