Draisma Dynamo zet eerste stap richting halve finales play-offs

https://www.youtube.com/watch?v=BqCKoD2G3F4

De nummer drie van de eredivisie gaf het als zesde geëindigde Prins/VCV geen schijn van kans: 3-0 (25-21, 25-15, 25-20). Zeker in de eerste set konden de mannen van coach Jorg Radstake geen moment overschakelen op de automatische piloot. Pas een door Draisma Dynamo bij de stand 21-20 winnend afgesloten rally brak het verzet van de Veenendalers definitief. Met een direct servicepunt van Bas Swinkels haalde de thuisploeg met 25-21 de setwinst binnen. In het tweede bedrijf stond een op en top geconcentreerd Draisma Dynamo de tegenstander slechts vijftien punten toe, in set nummer drie stokte de teller voor Prins/VCV bij 20.

Dinsdagavond om 19.30 uur treffen beide teams elkaar in Veenendaal opnieuw. Bij winst plaatst de Apeldoornse favoriet zich voor de halve finales. Een overwinning van Prins/VCV betekent dat er volgende week zaterdag een derde duel nodig is. Voor het geval het zover komt, dan zal dat worden gespeeld op 28 maart om 20.00 uur in Omnisport. Wanneer Draisma Dynamo verder komt, treft het in de halve finale de winnaar van de tweestrijd tussen Abiant Lycurgus en Inter Rijswijk. Lycurgus won zaterdag in Groningen de eerste ontmoeting met 3-1.

Sinds zaterdag staat al wel definitief vast dat Draisma Dynamo er het komend seizoen lokale concurrentie bijkrijgt in de eredivisie. De mannen van Coolen Alterno verzekerden zich namelijk door een afgetekende 3-0 overwinning bij Ecare Apollo 8 in Borne van het kampioenschap in de Topdivisie. Hierdoor promoveren de Matenaren naar de eredivisie. Het zal voor het eerst zijn dat de Alternomannen op het hoogste landelijke niveau gaan acteren. De dames van Coolen Alterno zegevierden in de kampioensgroep in de eredivisie bij de vrouwen verrassend met 2-3 bij het favoriete Sliedrecht Sport. (RK)

Reacties