Coolen Alterno wint in de stijl van een kampioen van koploper kampioenspoule

Wanneer de Apeldoornsen in hun resterende drie duels geen steekjes meer laten vallen en de overige teams doorgaan met het morsen van punten, kan Coolen Alterno in extremis het wonder alsnog volbrengen. Tegen lijstaanvoerder Eurosped TVT bewees de titelverdediger andermaal niet zonder slag of stoot afstand te doen van de landstitel. Aan de spirit heeft de eerder geleden nederlagen in het competitietoetje geen enkele afbreuk gedaan.

De meiden van coach Wilfried Groothuis schudden het in de kampioenspoule nog ongeslagen gezelschap uit Twente (zes zeges uit zes wedstrijden) woensdagavond in de stijl van een kampioen van zich af. In de Alternohal lieten de speelsters van de thuisploeg de eerste set na een 22-20 voorsprong weliswaar nog uit handen glippen (23-25), uit de wijze waarop ze aansluitend de rug rechtten bewezen ze over veel veerkracht en mentale weerbaarheid te beschikken. Langzaam maar zeker kwam de Apeldoornse machine op stoom. In de tweede periode gaf Coolen Alterno de tegenstander geen enkele kans: 25-17. De derde set leek te eindigen in de nederlaag, maar bij 22-24 werkte Alterno de setpunten weg en boog de score om in 26-24 winst. In de vierde set was er na een time-out bij een 13-16 achterstand geen houden meer aan. De opslagbeurt van Linda te Molder leverde acht punten op rij op. Die dreun kwamen de dames uit Almelo niet meer te boven. De beslissende 25-17 had een spontaan vreugdedansje van speelsters en begeleiders van Coolen Alterno tot gevolg.

De stand in de kampioenspoule is na woensdagavond als volgt: Eurosped TVT 7-17 VC Sneek 7-15 Springendal Set-Up ’65 7-13 Sliedrecht Sport 7-12 Coolen Alterno 7-11 Peelpush 7-10 Het venijn zit ‘m dus in de staart. Coolen Alterno gaat zaterdag 28 maart op bezoek bij VC Sneek en besluit de play-off reeks met thuiswedstrijden tegen Springendal Set-Up ’65 (woensdag 1 april) en Peelpush (zaterdag 4 april). In dit restprogramma kan de landskampioen van 2014 nog negen punten aan het huidige puntentotaal toevoegen. In theorie kan dit volstaan voor een finaleplaats… (RK)