Vrijdag vermoedelijk temperaturen van 20 graden

Uitgebreide weersverwachting

Vanavond en vannacht blijft het droog en zijn er brede opklaringen. De temperatuur zakt naar het vriespunt, in het binnenland lokaal er iets onder. Ook is kans op een enkele mistbank.

Morgen start op de meeste plaatsen zonnig, maar geleidelijk neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het blijft (vrijwel) overal droog en er waait een matige westenwind. De temperatuur blijft op de Wadden steken rond 9 graden. In het zuiden, waar de zon het langst schijnt, wordt het 13-14 graden.

Woensdag blijft het droog en is er weinig wind. Er zijn wolkenvelden en waarschijnlijk is het aandeel zon in het weerbeeld groter in het westen dan in het oosten. De temperatuur komt in plaatsen met ’s middags veel zon uit rond 14 graden. Daar waar de bewolking overheerst wordt het slechts een graad of 10.

Donderdag is het aandeel zon groter en dat merken we aan de temperatuur. Het wordt 13 graden in het noorden tot 17 in het zuiden van het land.

Vrijdag doen we hier nog een schepje bovenop en wordt het 15-19 graden, mogelijk kan in het zuidoosten van het land lokaal 20 graden worden gehaald.

Komend weekend en de dagen daarna blijft het vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 17 graden. Wel neemt de kans op een bui wat toe.

Reacties