Volleyballers Draisma Dynamo pieken op juiste moment

https://www.youtube.com/watch?v=gIbnphRDpwU

Ze hebben nog helemaal niks, staan nog altijd met lege handen. Maar daar kan aanstaande zaterdag al verandering in komen. Door de 3-1 overwinning op Abiant Lycurgus hebben de volleyballers van Draisma Dynamo de stand in de halve finales van de play-offs gelijkgetrokken. De deur naar de finale om de landstitel staat hierdoor op een kier voor Jorg Radstake en zijn mannen. Wanneer de Apeldoorners over drie dagen in Groningen op eenzelfde manier boven zichzelf uitstijgen als woensdagavond in Omnisport, lijkt op voorhand niets onmogelijk! Het tikje dat Draisma Dynamo uitdeelde, dreunt zeker na bij de tegenstander. Draisma Dynamo begon aan het tweede halve finaleduel met de wetenschap dat het hoe dan ook moest winnen om het beslissende derde duel te mogen spelen.

In de eerste ontmoeting in Groningen dolf het op paaszaterdag met 3-1 het onderspit. En aangezien het als tweede geëindigde Abiant Lycurgus eerder in de reguliere competitie ook al beide onderlinge ontmoetingen winnend afsloot, stonden de voortekenen niet bijster gunstig voor het Apeldoornse ensemble. Op menig ploeg had de extra druk en spanning die dit met zich meebrengt weleens verlammend kunnen werken, niet echter op Draisma Dynamo. Een mentaal ijzersterk Draisma Dynamo piekte op het juiste moment, won op het moment dat het moést winnen! De eerste set hielp de thuisploeg meteen al een klein beetje op weg, al viel het verschil slechts miniem in Dynamo’s voordeel uit: 23-25. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Bij de stand 21-24 werkte de equipe van Radstake twee setpunten weg, maar moest ze in extremis alsnog buigen.

Draisma Dynamo liet zich door dit setverlies niet uit het veld slaan. Sterker nog, het schakelde een tandje bij. Met liefst 25-15 gaf het de Groningers geen schijn van kans in de derde set. Dit sterkte het geloof in eigen kunnen zienderogen, waarna het in het vierde speldeel de zaak afmaakte (25-22) en het doorgaans vrije gereserveerde publiek in Omnisport op de banken kreeg. Het seizoen krijgt zodoende nog een leuk staartje voor Draisma Dynamo. En het kan niet anders of de overwinning – en vooral de overtuigende wijze waarop deze tot stand kwam – moet de Apeldoorners een geweldige boost hebben gegeven voor de beslissende, derde wedstrijd zaterdagavond in Groningen. Wanneer spelverdeler Bart van Garderen en zijn teammakkers in het hoge noorden nogmaals hetzelfde hoge niveau weten te halen als woensdagavond, dan zijn ze zeker niet kansloos! Zoals mocht worden verwacht plaatste titelverdediger Landstede zich als eerste voor de finale. De door Apeldoorner Redbad Strikwerda gecoachte Zwollenaren wonnen woensdagavond in Doetinchem ook hun tweede duel tegen Orion. (RK)

Reacties