Lademacher’s Wild Romance op Harleydag in Apeldoorn

De zogenoemde Harleydag wordt traditiegetrouw op tweede pinksterdag gehouden. De binnenstad van Apeldoorn zal naar verwachbting weer vol staan met duizenden Harley-Davidson motoren. Klassieke motorfietsen (van voor 1975) van Europese makelij zijn ook weer welkom.

De Stichting Motorcycle Events Apeldoorn organiseert het grootste eendaagse Bike evenement van Nederland. Op het DooDad Guitars podium op het Marktplein zullen drie bands vanaf 12.30 uur spelen. Het gaat om Diedra with BluesBreakers, featuring Mr Keithen Ruff (USA) en Bas Paardekooper and the Blue Crue. Beide acts zullen versterking krijgen van special guest en Vlaams snarenwonder Mr Jo Cassiers. Als afsluiter betreedt rond 17 uur de hoofdact Dany Lademacher’s Wild Romance het podium.

Gitarist Lademacher was bij Herman Brood’s Wild Romance zowel in de late zeventiger als ook de late tachtiger jaren als (mede)componist verantwoordelijk voor diverse hits zoals Saturday Night, Never be Clever en Sleepin’Bird. Lademacher wordt bijgestaan door Rudy Englebert op bas, Otto Kooijmans op toetsen, Dirk Vermey voor zang en gitaar en Jan ’t Hoen op drums.

Op het Marktplein wordt ook een afgeschermde ruimte gecreëerd voor de Bike verkiezingen. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: Harleys van vóór 1965, Custom gebouwde Choppers en “Dressers” (mooi aangeklede Harleys). Daarnaast zijn er bij de Europese motoren prijzen voor de mooiste Klassieker (25 jaar en ouder) en de mooiste Veteraan (vóór 1945). De toegang is gratis.

www.harleydag-apeldoorn.nl

Reacties