Goud voor Lieke Slomp op Halve Finale NK

Sterre begon haar wedstrijd op balk. Door een fout van de jury bij de turnsters voor Sterre, moest Sterre enorm lang wachten tot ze mocht beginnen. De radslag tot tenenstand was even spannend, maar Sterre wist er uiteindelijk toch op te blijven. De vloeroefening kan Sterre beter, maar zelf was heel tevreden met de flikflak salto op de voeten. Op sprong gaat Sterre echt vooruit. Een ruime overslag en voor het eerst een ‘echte’ streksalto leverde een mooi cijfer op. Ook op brug liet ze zien op deze wedstrijd thuis te horen. Met een knappe 15e plaats mag Sterre dik tevreden terug kijken op een eerste jaar in de 3e divisie.
Ook Lieke mocht naar Duiven afreizen voor de Halve Finale. Vorig jaar wist Lieke zich hier te plaatsen voor het NK en ook dit jaar was dit het doel. Ze begon met een goede brugoefening, waarvan alle eisen werden geteld. Op balk turnde Lieke zeer strak en stabiel, wat haar in de race hield voor een NK-ticket. Op vloer liet Lieke ruime series zien met stabiele landingen. Ook haar gymnastisch was goed uitgevoerd wat haar in de wedstrijd het hoogste vloercijfer opleverde. Na drie toestellen stond Lieke op een 3e plaats, met als laatste sprong. Hier liet ze zien wat ze kon. De andere turnsters lieten wat punten liggen op brug waardoor Lieke erover heen ging. Trots mocht ze op het podium komen voor een gouden medaille.
Naast een meerkampticket mag Lieke ook deelnemen aan de toestelfinale brug en vloer in het Groningse Leek. Sterre en Lieke, van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestaties!

Reacties