Training kindervakantie Humanitas

Op 30 en 31 mei organiseert Humanitas een trainingsweekend voor mensen die als vrijwilliger de kindervakantieweken willen begeleiden in juli en augustus voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze vakanties zijn bedoeld voor kinderen die vanwege sociaal-emotionele of financiële redenen niet op vakantie kunnen. Meedoen aan deze training van Humanitas District Oost kan via projectcoördinator Loes Hulsebosch,  [email protected] of 06-35130961.

Tijdens de training worden de vaardigheden ontwikkeld die nodig zijn om als groepsleider, vliegende keep of keukenhulp de kinderen te begeleiden. Tijdens de vakanties worden zij bijgestaan door ervaren week-coördinatoren en groepsleiders.

Hulsebosch: “Per groepje van zes kinderen werken we met twee vrijwilligers. Het belangrijkste is dat we een hele ‘gewone’ vakantie kunnen aanbieden waarbij het kind even uit een vaak complexe gezinssituatie is en weer ‘kind’ kan zijn”. Onder een gewone vakantie verstaat Humanitas bijvoorbeeld naar het zwembad gaan, pannenkoeken eten, voorlezen en naar de zorgboerderij.  Activiteiten die voor lang niet alle kinderen vanzelfsprekendheden zijn, volgens Hulsebosch.
“Als vrijwilliger kan je daarom veel betekenen voor deze doelgroep. Wanneer je kinderen kan begeleiden, kan werken in een team en onze doelgroep een warm hart toedraagt, kan je je opgeven voor het trainingsweekend”.

Informatie en opgeven voor het trainingsweekend voor de kindervakantieweken district Oost kan per mail, [email protected] of tijdens kantooruren per telefoon 06-35130961.

Reacties