Coach titelverdediger Landstede geeft toch Apeldoorns tintje aan volleybalfinale

Draisma Dynamo miste afgelopen weekend te nauwer nood de finale om het landskampioen volleybal bij de mannen. Redbad Strikwerda geeft de eindstrijd om de play-offs toch een onmiskenbaar Apeldoorns tintje. Tegen Dynamo-bedwinger Abiant Lycurgus kan de Apeldoornse coach van titelverdediger Landstede voor de zesde keer een team naar het kampioenschap van Nederland leiden.

Zaterdagavond starten Strikwerda en zijn Zwolse ploeg de best-of-five serie met een thuiswedstrijd. Aan RTV Noord gaf de Apeldoorner te kennen dat er voor hem geen enkele twijfel bestaat dat Landstede voor het derde opeenvolgende jaar de titel gaat veroveren. “We hebben een verdomd goede ploeg. Het is toch logisch dat ik denk dat wij gaan winnen”, aldus de zelfverzekerde Strikwerda. Welke ploeg de beste is? “Ja, mijn ploeg natuurlijk, omdat ik daar trainer van ben…”

Lycurgus-coach Arjan Taaij waarschuwt zijn collega voor overmoed. “Wij zijn de enige ploeg die tot op heden van Landstede gewonnen heeft. Dus ik zou, als ik hem was, maar heel voorzichtig zijn.”

Strikwerda, in 2007, 2008 en 2010 ook al landskampioen met Dynamo, verlengde vorige week overigens zijn contract met Landstede voor één seizoen. “Ik heb een zeer goede werkplek. Op clubniveau in Nederland zelfs de beste plek”, lichtte de kampioenenmaker zijn besluit om in Zwolle te blijven kort toe. Het afgelopen seizoen wonnen Strikwerda c.s. alle prijzen die er in Nederland op clubniveau te vergeven zijn. In het huidige volleybaljaar verzekerden de oppermachtige Zwollenaren zich al van de Super Cup en de beker.

Bronnen: RTV Noord/Landstede Volleybal

Reacties