112

Jongen moet foto bekeurende agent van Instagram-account verwijderen

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Vaassen aangehouden wegens belediging en smaad. De jongen plaatste een foto van een agent op Instagram met daaronder een beledigende tekst.

De agent in kwestie reed op 15 maart in een onopvallende politieauto op de Loolaan in Apeldoorn, toen hij de 16-jarige jongen door rood zag rijden. De agent hield de jongen staande en bekeurde hem. Tijdens het bekeuringsgesprek, heeft de vriend en bijrijder van de jongen vermoedelijk een foto van de agent gemaakt.

Na dit voorval is de agent er via via op geattendeerd dat er een foto van hem op Instagram was geplaatst, waar ook een beledigende tekst onder was gezet. De foto, waar de agent duidelijk herkenbaar op stond, was geplaatst op een openbaar account en al door honderden mensen ‘geliked’.

Hierop is de 16-jarige jongen, die eigenaar van het account bleek, maandag 20 april thuis aangehouden en op het politiebureau verhoord over zijn actie. Na overleg met een officier van justitie is besloten dat de jongen wordt aangemeld bij HALT voor een passende straf. De foto is inmiddels verwijderd.

Bron: politie.nl

Reacties