Lumido past het best bij Apeldoorn volgens onderzoek

Meer dan 75% van de Apeldoornse inwoners kent Lumido. Hiermee staat Lumido op de 1ste plaats  voor het meest toonaangevende evenement van  Apeldoorn, blijkt uit een onderzoek van I&O Research gehouden in opdracht van Stichting Apeldoorn Promotie.

De evenementen die het meest bekend zijn bij de inwoners , zijn ook de evenementen die het vaakst bezocht zijn. In totaal heeft 80 procent van de inwoners die het evenement kennen ook een bezoek gebracht aan Lumido. De meeste van hen bezochten dit evenement ‘ooit’ en niet alleen  in de afgelopen 12 maanden. Lumido is daarom ook een evenement dat in het verleden erg belangrijk was voor Apeldoorn en waar sinds enkele jaren weer nieuw leven ingeblazen is.

Inwoners van Apeldoorn zelf vinden dat Lumido het meest typerend is voor de stad. Na Lumido volgt het Drakenbootfestival.

Lumido krijgt een waardering van een  8,3 van de bezoekers  en met een waardering van een  8,9 zijn we samen met Roots in the Woods de best passende evenementen in de gemeente Apeldoorn.

Lumido valt op als het gaat om de binding die  inwoners  met het evenement lijken te hebben. Het evenement is goed bekend en wordt door veel Apeldoorners als meest typerend voor de stad genoemd.  De terugkeer van het evenement lijkt Apeldoorn goed te doen.

Bernard ’t Jong en Joshua van de  vlag geven aan bijzonder trots te zijn op de waardering die is uitgesproken. “Het geeft aan dat we goed bezig zijn, en geeft een drive om het dit jaar nog beter en mooier te maken” aldus ’t Jong.

Lumido opent dit jaar zijn deuren weer op 17 juli op de vrijdag en zaterdagavonden vanaf 20:30 uur. De laatste mogelijkheid om dit seizoen Lumido te gaan  bezoeken is op zaterdag 5 september 2015. Vanaf 1 juni start de kaart voorverkoop via www.lumidoapeldoorn.nl

Reacties