Eerste tocht seizoen 2015 voert door de bloeiende IJsselvallei

Het Fietsgilde Apeldoorn trekt er vanaf deze week weer op uit. Tot medio oktober kunnen recreatieve fietsers 24 weken achtereen met de gildegidsen mee om de mooiste plekjes in de omgeving van Apeldoorn te ontdekken. Woensdag 6 mei start het seizoen met de Melkleen en Spekhoek-tocht door de IJsselvallei. Met de traditionele Sylvestertocht op woensdag 30 luidt wordt het jaar 2015 fietsend uitgeluid.

De ca. 45 kilometer lange seizoensouverture brengt de deelnemers op 6 mei naar Twello, Steenenkamer, Terwolde, Nijbroek en De Vecht. Vertrek is om 10.00 uur bij het restaurant op de woonboulevard, Het Rietveld, op de hoek van de Laan van Osseveld en de Zutphensestraat. Deelname kost € 2,50 per persoon, voor vertrek te voldoen bij de gids. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De tocht gaat over vlakke asfaltpaden- en wegen. In het grillige decor langs de IJssel wisselen prachtige vergezichten en bijzondere boerderijen elkaar af. Terugkeer bij het vertrekpunt zal zijn tussen 16.00 en 17.00 uur.

Meer weten over de tochten van het Fietsgilde Apeldoorn? Neem dan contact op met Ruud Hoefnagels, tel. 055-8430534. Of kijk op www.fietsgilde-apeldoorn.nl.

Bron: Fietsgilde Apeldoorn

Reacties