KNVB rekent op een goede afsluiting competitie

De KNVB gaat er vooralsnog van uit dat de wedstrijden Feyenoord-Vitesse en FC Groningen-PEC Zwolle komende zondag gewoon doorgaan. Beide eredivisieduels uit de voorlaatste speelronde zijn het doelwit van werkonderbrekingen bij de politie, die actie voert voor een betere cao.

,,We hebben kennis genomen van de berichtgeving hierover. We zijn met de betrokken partijen in gesprekā€, zei een woordvoerder van de KNVB doelend op de gemeenten Rotterdam en Groningen, op de korpsleiding en op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De KNVB hecht in de eindfase van de competitie veel waarde aan een ordentelijk verloop van de wedstrijden, die zondag allemaal om 14.30 uur dienen te beginnen. Door de aangekondigde acties kunnen de twee wedstrijden in Rotterdam en Groningen niet rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Uiteindelijk, zo bevestigde de KNVB-voorlichter, zullen de burgemeesters van beide speelsteden moeten beoordelen of het verantwoord is om de duels te laten doorgaan.

Reacties