Jip Vastenburg op 3000 meter bij FBK Games

Jip Vastenburg doet op zondag 24 mei mee aan de AA Drink – FBK Games. De Apeldoornse atlete zal bij Nederlands grootste atletiekevenement starten op de 3000 meter. “Ik vind de FBK Games wel echt bijzonder om te lopen”, zegt Vastenburg. “Als klein meisje ben ik er wel eens met een vriend naartoe geweest. Het is super leuk dat ik er nu zelf voor het eerst aan de start zal staan.”

Door haar programma loopt de atlete sowieso niet vaak een baanwedstrijd in Nederland. “Nu dus de FBK Games en dan het NK. Daarbij vind ik het ook bijzonder dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden. Leuk ook voor mijn opa’s en oma’s. Die kunnen mij niet zo vaak meer in actie zien en nu kunnen ze dus meekijken.”

De drie kilometer geldt als een goede test. “Na de tien kilometer die ik in Stanford liep is het belangrijk om weer wat snelheid op te doen. Dan is een 3000 meter eigenlijk heel mooi. Er staan een aantal goede Europese 1500 meter loopsters aan de start. Die komen qua niveau op deze afstand dan een beetje samen met de vijf kilometer atletes. Ik denk dat ik in dit deelnemersveld mijn persoonlijke record wel een flinke boost kan geven. Dat is ook het doel.”

Bron: jipvastenburg.nl

Reacties