Hollandsche Braderie op de Eglantier

Hollandsche Braderie op de Eglantier

Op vrijdag 15 mei, de dag na Hemelvaart, is het weer een en al gezelligheid op winkelcentrum De Eglantier. In navolging van de succesvolle braderie van vorig jaar, wordt er nu een echte ouderwetse Hollandsche Braderie gehouden. Weer geheel in het teken van de Heerlijk Holland weken. In dit thema heeft De Eglantier al meer activiteiten georganiseerd, zoals het optreden van het smartlappenkoor, oude ambachten, Oud-Hollandse spelletjes en een ganzenfanfare. 

Van 14.00 tot 21.00 uur staat het winkelcentrum vol met gezellige kramen. Nagenoeg alle ondernemers hebben tijdens de Hollandsche braderie buiten een kraam met een eigen invulling, een leuke activiteit of aanbieding. Daarnaast worden ook veel kramen bemand door deelnemers die niet van de Eglantier komen. Zij geven een invulling van zaken die normaal niet op het centrum te vinden zijn. Er worden meubeltjes gemaakt van steigerhout, er is brocante, creatieve workshops etc.

Voor de kinderen is er een springkussen en ze kunnen gratis geschminkt worden.

Ook Autorijschool De Eglantier pakt goed uit op de braderie. Op een ruime plek waar de auto’s van de rijschool geplaatst worden, zal Valkenier Reinier de Vries roofvogels tentoonstellen. Om 15.00 uur geeft de Valkenier een demonstratie met de Europese uilen en valken, waaronder ook de Europese Oehoe die enige tijd geleden veel in het nieuws is geweest. Kom op tijd om te ervaren hoe deze roofvogels vlak boven je hoofd langs scheren.

Naast de muzikale ondersteuning van een DJ gedurende de braderie is er tussen 16.00 en 20.00 uur een geweldig optreden van de Apeldoornse zanger John Denies. Met zijn uitgebreide repertoire wordt het ongetwijfeld een groot feest!

Reacties