WK Beachvolleybal brengt businessclubs Apeldoornse volleybalgrootmachten samen

De businessclubs van Coolen Alterno en Draisma Dynamo grijpen de voorrondes van het WK Beachvolleybaltoernooi aan om gezamenlijk activiteiten te ontwikkelen. “We nemen samenwerking als basis voor sportieve rivaliteit”, aldus Kees van Buuren, voorzitter van het businessnetwerk Vrienden van Dynamo.

Van Buuren en zijn Alterno-‘concullega’ Onno van Andel waren het er snel over eens dat de op het Apeldoornse Marktplein te spelen voorronden voor het WK Beachvolleybal (26 juni t/m 4 juli) ruimte biedt voor een uniek samenwerkingsproject. “Deze samenwerking draagt er aan bij Apeldoorn op de kaart te zetten als volleybalhoofdstad van Nederland”, stellen Van Buuren en Van Andel. Wethouder Nathan Stukker van sportzaken is gevraagd om de aftrap te verrichten van het samenwerkingsproject. Dit gebeurt op donderdag 21 mei bij een zakenlunch in de Cantharel.

Op donderdag 25 juni wordt een gezamenlijke avond georganiseerd in het ‘Heineken Beach House’ in café de Paris op het Marktplein. Het is de bedoeling dat er voor ‘elck wat wils’ wordt opgezet. Daarnaast is de opname van een tv-programma gepland. Met behulp van streaming media is het programma op het internet te bekijken. Bart de Haas van café de Paris heeft het idee omarmd: “Er moet reuring in de binnenstad komen. Dit is een prima mogelijkheid om iedereen te laten zien wat er te doen is en vervolgens te prikkelen de binnenstad op te zoeken. In dit kader azen we op meer activiteiten.”

Reacties