Apeldoornse Watervrienden ontvangt Licentie Zwem-ABC

Apeldoornse Watervrienden ontvangt Licentie Zwem-ABC

Zwemvereniging De Apeldoornse Watervrienden heeft als eerste zwemlesaanbieder in Apeldoorn de Licentie Zwem-ABC ontvangen van het NPZ-NRZ.  Binnen Nederland hoort de AWV bij de eerste 40 aanbieders. De licentie geeft ouders en kinderen duidelijkheid dat de zwemlesaanbieder handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

De Watervrienden is erg blij met de toegekende licentie. Het bevestigt dat de vereniging goed bezig is en dat de club, waar uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt, een kwalitatief goede plek is om zwemlessen te nemen.

Om voor deze licentie van het Nationaal Platform Zwembaden in aanmerking te komen, moet aan een aantal eisen worden voldaan. De docent is gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, er wordt gewerkt volgens de Gedragscode Zwembranche, de docent is voldoende opgeleid/bijgeschoold, er is een heldere visie op zwemonderwijs en de ouders hebben zicht op de vorderingen. Verder is er een ongevallenregistratie en een duidelijke klachtenprocedure.

Reacties