Nieuwe motor voor Reddingsbrigade Apeldoorn

Reddingsbrigade Apeldoorn is genomineerd door Univé Stichting Voor Elkaar. Deze stichting doneert jaarlijks een groot bedrag aan een aantal maatschappelijke projecten. Tot en met 12 juni kan er gestemd worden. De hoofdprijs is een donatie van € 25.000,-.
Reddingsbrigade Apeldoorn wil met de donatie onder andere een nieuwe motor voor de reddingsvlet (open reddingsboot), de APD118. De reddingsvlet is een oude reddingsboot van de nationale rampenvloot, welke de reddingsbrigade heeft overgenomen. De vrijwilligers hebben al veel gedaan aan de boot. Met de donatie kunnen wij naast een nieuwe motor ook een AED, werkpakken en communicatie apparatuur aanschaffen. Zodat de reddingsboot weer volledig ingezet kan worden als reddingsvaartuig.
Bekijk ons promotiefilmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=tfYGwh6ptEs
Reddingsbrigade Apeldoorn is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en maakt deel uit van de nationale rampenvloot. De doelstelling van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. De reddingbrigade geeft voorlichting, cursussen en opleidingen. De opleiding bij de reddingsbrigade start met zwemmend redden voor kinderen vanaf 5 jaar, tot en met een internationaal erkende lifeguard opleiding.
Daarnaast is de reddingsbrigade regelmatig te zien bij verschillende (water) evenementen zoals het Drakenbootfestival, Lowlands en Kanaalconcerten. Zij waakt dan over de veiligheid van de deelnemers en bezoekers van de evenementen.

Reacties