Leerlingen voorbereid op vakantie

APELDOORN – Medewerkers van Tactus Verslavingszorg komen donderdag de leerlingen van het ROC Apeldoorn een fijne vakantie wensen. Omdat de zomer voor veel jongeren een tijd is om even alles los te laten, gaat Tactus met hen in gesprek over hun alcoholgebruik.  Met de campagne ‘veilig op vakantie’ wijzen ze de jongeren op het beperken van het alcoholgebruik op vakantie.

De medewerkers van Tactus gaan in gesprek met jongeren over het beperken van het alcoholgebruik op vakantie. “Jongeren bespreken met elkaar en met preventiemedewerkers bijvoorbeeld welke invloed alcohol heeft op hun grenzen: Heb jij onder invloed van alcohol weleens iets gedaan waar je later spijt van had?”, legt Sonja Basemans van Tactus uit.

Preventiemedewerkers delen een kaart uit met vragen over het thema. Tijdens de actie van vorig jaar bleek dit een leuke manier om met de jongeren in gesprek te komen. Daarnaast kunnen de leerlingen op een spelcomputer een quiz doen met vragen over alcohol en kunnen ze met een alcoholbril op een parcours lopen; zo ervaren zij in nuchtere toestand wat de invloed van alcohol op hun coördinatie en motoriek is.

Tactus is donderdag 21 mei aanwezig op het ROC in Apeldoorn. Later worden ook de ROC’s in Deventer en Twello bezocht.

Reacties