Nacompetitieduel in De Adelaarshorst geruime tijd gestaakt

Voor Apeldoornse voetballiefhebbers die dicht bij huis Eredivisie-voetbal willen kijken wordt vanaf komend seizoen Arnhem de dichtstbijzijnde optie. Vaste bezoekers van De Adelaarshorst in Deventer, van oudsher een geliefde bestemming voor menig Apeldoornse supporter, moeten zich vanaf augustus weer tevreden stellen met het geploeter in de Jupiler League. Go Ahead Eagles keerde op Tweede Pinksterdag na een verblijf van slechts twee seizoenen in de Eredivisie terug op het tweede niveau.

Jop van der Linden zal zich de afsluiting van zijn driejarige verblijf aan de Vetkampstraat anders hebben voorgesteld. Alvorens de Apeldoorner zijn carrière voortzet bij AZ, wilde hij met Go Ahead Eagles alles in het werk stellen om in de nacompetitie het Eredivisieschap veilig te stellen. Het tweeluik met De Graafschap sloot echter naadloos aan bij het rampseizoen dat de Deventenaren in de hoogste speelklasse beleefden. Het lukte het tandeloze Go Ahead Eagles maandag niet de 1-0 nederlaag van afgelopen donderdag in Doetinchem ongedaan te maken. De Achterhoekers wonnen opnieuw met het kleinst mogelijke verschil.

Een kwartier voor tijd kopte invaller Vermeij Go Ahead Eagles richting Jupiler League. Voor enkele boze aanhangers van de thuisclub vormde dit het signaal het speelveld te betreden. Scheidsrechter Van Boekel zag zich genoodzaakt het duel hierop stil te leggen. Na meer dan twintig minuten hervatte Van Boekel de wedstrijd. In de minuten na de hervatting werd niet meer gescoord.

Reacties