SmartConnection aanwezig bij Jazz In The Woods Festival in Apeldoorn

SmartConnection aanwezig bij Jazz In The Woods Festival in Apeldoorn

APELDOORN РHet succesvolle jongerenproject SmartConnection komt opnieuw naar Apeldoorn.  Vrijdagavond 29 mei is de crew van SmartConnection aanwezig op het Jazz In The Woods Festival op het Marktplein. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar kunnen zich die avond aanmelden om mee te doen. 

SmartConnection is uniek in Nederland: jongeren worden beloond als ze verantwoord omgaan met alcohol. Bij SmartConnection verdienen jongeren gadgets door niets te drinken of maximaal 0,2 promille te blazen bij een blaastest. Indien uit de blaastest blijkt dat dit gehaald is, verdienen ze een leuke gadget. Jongeren krijgen zo een directe beloning voor gezond gedrag.

Er is een mobiele bar aanwezig waar alcoholvrije cocktails worden gemaakt door een echte flairtender. Dit is een bargoochelaar die zorgt voor net dat beetje extra entertainment door de trucs die worden uitgehaald bij het bereiden van de alcoholvrijecocktails. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met alcoholvrije cocktails omdat er ook nog eens 100 cocktails gratis worden weggeven aan de deelnemers van SmartConnection. Jongeren kunnen zich bij de bar inschrijven, de blaastest doen en een lekkere alcoholvrije cocktail verdienen. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.smartconnection.nl of www.facebook.com/Smartconnectionnl.

SmartConnection is een initiatief van Tactus Verslavingszorg en de gemeente Apeldoorn. Tactus Verslavingszorg voert het project het komende jaar nog een aantal keren vaker uit in Apeldoorn. In Zwitserland zijn met hetzelfde project uitstekende resultaten behaald. Zo is een kwart van de deelnemers minder gaan drinken en voelt driekwart van de deelnemers zich sterker om niet of minder te drinken.

Reacties