10 dagen live beachvolleybal bij NOS

10 dagen live beachvolleybal bij NOS

Van vrijdag 26 juni tot en met zondag 5 juli is Nederland voor het eerst in de historie het kloppend hart van de mondiale beachvolleybaltop.

Op vier unieke locaties in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein) en de haven van Rotterdam (op de kade voor het schip de SS Rotterdam) strijden de beste 48 mannenteams en 48 vrouwenteams ter wereld om het WK-goud.

De NOS doet iedere dag in een extra uitzending van 19.30 tot 21.00 uur* (NPO 3) live verslag van het WK beachvolleybal. Dat betekent dagelijks in ieder geval altijd één live wedstrijd met een Nederlands koppel, plus een samenvatting van andere die dag gespeelde duels.

De presentatie is gedurende het hele toernooi in handen van Jeroen Stomphorst, die aan de rand van het veld dagelijks één of twee gasten ontvangt. En Erben Wennemars gaat de hele week op pad als special reporter om op z’n kenmerkende en originele ‘Erben-wijze’ verslag te doen van het toernooi. Vaste volleybalcommentator Maarten Tip verzorgt het commentaar bij de beelden.

Het WK beachvolleybal is uiteraard ook te volgen via NPO Radio 1: de Langs de Lijn-commentatoren Arno Vermeulen en Arman Avsaroglu geven commentaar, terwijl verslaggever Floris van Hoorn zorgt voor reportages en interviews.

Nederland wordt in het ‘eigen zand’ vertegenwoordigd door in totaal negen koppels: vijf mannen, vier vrouwen.

* In het slotweekend (zaterdag 4 en zondag 5 juli) wijken de uitzendtijden af i.v.m. de start van de Tour de France in Utrecht. De uitzendingen op zaterdag zijn van 11.50 tot 13.50 uur (halve finales mannen) op NPO 1 en van 20.00 tot 22.00 uur (kwartfinale mannen en finale vrouwen) op NPO 3. Op zondag is de finale van de mannen van 20.00 tot 22.00 uur live te zien op NPO 3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen