Paardenvierdaagse Epe wijkt uit voor schietoefeningen

EPE – De grootste paardenvierdaagse van Nederland moet haar route omgooien. De vierdaagse voert op de openingsdag over een schietterein van defensie medlt Omroep Gelderland.

De deelnemers van de paardenvierdaagse moeten vandaag hun routeboek omkeren. De menners leiden hun edele viervoeters door de omgeving van Epe en ’t Harde. Hoogtepunt van de eerste dag is de pleisterplaats op het Artillerie Schietkamp, die normaal gesloten is voor burgers.

Schietoefeningen op rustpunt

Tegen de verwachting in wordt er dinsdag geoefend op het schietterein. De route is daarom omgedraaid. Het enthousiasme is er volgens voorzitter Ruud Jager niet minder om. ‘We starten tussen half één en half zes. Iedereen heeft er zin in dus ik denk dat de meesten al in het eerste uur van start gaan.’

Na een korte inschrijfperiode waren er ruim 750 aanmeldingen. Met 500 inschrijvingen zit de deelnemerslijst vol. Volgens de organisatie hebben zij daarmee de grootste paardenvierdaagse van Nederland. Het evenement startte in 1993. Door de MKZ-crisis ging de editie van 2001 niet door.

Reacties