Behandeling voor Apeldoorner na slaande beweging met kapmes

​Een 40-jarige man uit Apeldoorn moet 1 jaar worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat heeft de rechtbank Gelderland bepaald.

Slaande beweging met kapmes
Op 9 oktober 2014 liep de man in de buurt van een bakkerij aan Kanaal Zuid in Apeldoorn. De Apeldoorner had een kapmes in zijn hand en maakte daarmee een slaande beweging in de richting van een tegemoetkomende snorfietser. De snorfietser kwam hierbij met de schrik vrij en de man vluchtte, met het kapmes in zijn hand, de bakkerij in.
Geen poging tot doodslag, wel poging tot zware mishandeling
Volgens de rechtbank is het bewezen dat de man met een kapmes in de richting van de tegemoetkomende snorfietser een slaande beweging heeft gemaakt. De man werd vrijgesproken van poging tot doodslag, maar volgens de rechtbank is poging tot zware mishandeling wel bewezen. Ook was de rechtbank van oordeel dat bedreiging bewezen is, omdat de man na aankomst van de politie een bakkerij is ingevlucht en met het kapmes in zijn hand in de richting van 2 medewerkers is gelopen.
Volledig ontoerekeningsvatbaar
Op basis van een onderzoek heeft de rechtbank aangenomen dat de man als volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden aangemerkt. De man is ontslagen van alle rechtsvervolging.

Reacties