De vlag en tas kunnen uit voor duizenden geslaagden in Gelderland

Weken zaten ze in spanning, maar donderdag werd het dan eindelijk duidelijk voor ongeveer 25.000 Gelderse scholieren: geslaagd of niet?

Zoals gebruikelijk werden de meeste kandidaten donderdag telefonisch op de hoogte gebracht van het goede of slechte nieuws. Op de schoolpleinen van de verschillende middelbare scholen in de provincie kwamen de gelukkigen onder de eindexamenkandidaten bij elkaar, zoals bij het Gerrit Komrij College in Winterswijk.

Nou ik had het gevoel dat ik ging slagen, maar met de cijfers zou het een beetje kiele-kiele worden, maar nou, ik ben heel blij dat ik geslaagd ben!

Toch was er ook teleurstelling. Deze Achterhoeker had al een oproep op Twitter geplaatst voor een kamer in Utrecht. ‘Wie haalt mij uit de Achterhoek?’, zo schreef Jaël op Twitter. Een paar uur later was de oproep overbodig geworden.

https://twitter.com/jaellle/status/608982847412666368
https://twitter.com/jaellle/status/608992225687691265

Zelf nakijken

De scholieren konden hun antwoorden al eerder nakijken op de website van CITO. Toch was het voor veel van hen een spannende dag. Donderdag werd de normering bekend; dat betekent dat scholen daarmee een cijfer aan het aantal fouten kunnen koppelen. Dat is een arbeidsintensieve klus, vandaar dat een enkele school pas vrijdag uitslag kan geven.

De leerlingen die voor een vak een onvoldoende hebben, doen daarin deze maand herexamen. Ook leerlingen die hun cijfer willen ophalen kunnen een herexamen doen.

Reacties

Cookieinstellingen