Apeldoorns duo veroordeeld voor overval Spare Rib Express

​De rechtbank Gelderland heeft een 24-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

Overval voor oplossen geldproblemen
De rechtbank heeft het duo schuldig bevonden aan afpersing en diefstal op 8 december 2014 in Apeldoorn. De vrouw had geldproblemen en wilde dat oplossen door geld buit te maken van haar ex-werkgever. Hierbij heeft de Apeldoornse een grote rol gespeeld bij de voorbereiding en regie van de overval. De vrouw heeft een deel van de uitvoering overgelaten aan haar mannelijke medeverdachte. Hij heeft ‘s nachts een medewerker van Spare Rib Express overvallen  door deze medewerker met pepperspray in het gezicht te spuiten. De dagopbrengst en de scooter nam de man vervolgens mee. De vrouw maakte zich schuldig aan het wegbrengen en ophalen van de man bij de overval en deelde mee in de opbrengst.

Bijzondere voorwaarden
Het duo kreeg een celstraf opgelegd met een proeftijd van 2 jaar. De man werd door de psycholoog verminderd toerekeningsvatbaar verklaard tijdens het plegen van het delict. Als bijzondere voorwaarde moet hij zich laten begeleiden door de reclassering, ook als dat een ambulante begeleiding inhoudt. De vrouw moet zich verder laten begeleiden bij de reclassering, ook als dat inhoudt dat zij moet meewerken aan een schuldhulpverleningstraject.

De volledige uitspraken zijn via onderstaande ECLI-nummers te lezen.

Reacties

Cookieinstellingen