Veluwe en Rivierenland lopen voorop bij economisch herstel

De economie in Gelderland groeit en de werkloosheid daalt. Dit blijkt uit cijfers van CBS. Na twee jaar van krimp laat Gelderland weer een groei zien boven het landelijk gemiddelde van 2 procent.

Met een groei van 2,3 procent loopt Gelderland iets voor op de rest van Nederland met de Veluwe en Rivierenland als koplopers. De Achterhoek groeit minder snel met 1,5 procent. Naar verwachting blijft de Gelderse economie de komende jaren doorgroeien met ruim procent.

De werkloosheid in Gelderland is het afgelopen jaar gedaald van 7,5 naar 7,1 procent. Volgens het ING Economisch Bureau zal deze daling in 2016 doorzetten tot 6,3 procent. Met name in de woningbouw en in de uitzendbranche is het aantal banen toegenomen.

Gelderlanders hebben vertrouwen in de economie. Zij zijn het meest positief van alle provincies over de toekomstige groei van de economie. Ook de Gelderse ondernemers zijn optimistisch over het herstel van de economie en de groei van de winstgevendheid.

Gedeputeerde Michiel Scheffer reageerde verheugd op de ontwikkelingen. “Gelderland komt uit de zwaarste crisis van de afgelopen 50 jaar. De economie groeit weer en de werkloosheid neemt af. Maar nog te veel mensen zitten zonder werk. Met name onder jongeren is de werkloosheid veel te hoog. Door te investeren in innovatie en een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt moeten meer Gelderlanders een baan vinden. Uit de crisis, aan het werk!”

Bron: Provincie Gelderland

Reacties

Cookieinstellingen